Uvoz podatkov še nikoli tako enostaven

Uvoz podatkov v Microsoft Dynamics CRM je vedno povzročal veliko preglavic, tako uporabnikom kot tudi nam izkušenim svetovalcem 🙂 Težava je bila v tem, da datoteka, ki smo jo pripravili za uvoz ni bila vedno pripravljena na način, ki bi ga CRM razumel (čeprav je bila narejena po navodlih). Microsoft Dynamics CRM 2011 se tudi tukaj močno razlikuje od svoje predhodne verzije. CRM 2011 nam namreč ponuja prenos predloge za uvoz katerihkoli podatkov znotraj CRM-ja. Predloga, ki jo prenesemo pa je pripravljena tako, da res ne moremo zgrešiti pri kasnejšem uvozu podatkov.

Predlogo si shranimo in jo napolnimo s podatki za uvoz. Vsa polja v predlogi, v primeru, da gre za izbirna polja, pa imajo tudi predefinirane vrednosti, ki jih za vsak zapis lahko izberamo.

Na koncu izpolnjeno predlogo z zapisi shranimo kot .csv, .txt oziroma .xml datoteko in jo preko čarovnika uvozimo v CRM. Ker uvoz naredimo preko predloge, tudi nimamo kakšnih posebnih težav, saj so vsa polja avtomatsko prepoznana in s kliki na gumb Naprej, dokončamo uvoz.

Če pa se tudi tu pojavi težava pa Vam še vedno ostane naš kontakt (matej.urbanc@radikal-plus.si)… Z veseljem vam bomo pomagali 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s