CRM Gamification

Zanimiv koncept uporabe CRM rešitve, ki bo v prihodnosti vsekakor posegel na več področij poslovnih rešitev. Kaj sploh je “gamification”? Kakor piše Wikipedia:

“Gamification is the use of game design techniques, game thinking and game mechanics to enhance non-game contexts. Typically gamification applies to non-game applications and processes, in order to encourage people to adopt them, or to influence how they are used. Gamification works by making technology more engaging”

Vsaka poslovna rešitev je za podjetje uporabna, če je vanjo vneseno dovolj podatkov (kvaliteta je seveda pomembna). Vemo pa, da so uporabniki velikokrat nemotivirani pri vnosu teh podatkov oziroma se tega dela poskušajo kar se da izogibati. Še posebej se ta zgodba ponavlja pri uporabi/implementacijah CRM rešitev. Vedno znova se pojavljajo ista vprašanja:

  • Ali je vsako aktivnost potrebno zabeležiti v CRM?
  • Ali lahko v CRM beležim na tedenskem nivoju?
  • Moram prav vse informacije vnesti v sistem?…

Uporabniki se potemtakem sprašujejo kaj imajo/bodo imeli dejansko oni od tega, ko vnašajo te podatke. Vemo pa, da so ti podatki za podjetje nujni. Prav na podlagi teh podatkov podjetje lahko izvaja učinkovit marketing, izboljša prodajne rezultate,… Kako lahko potem dosežemo WIN-WIN situacijo, tako za podjetje kot tudi za uporabnike CRM sistema v podjetju? Prav koncept “CRM gamification” je tisti, ki lahko poskrbi za to. Pomislite samo na to, kako hitro in učinkovito delujejo možgani teh ljudi (vaših zaposlenih), ko igrajo Farmville na Facebook-u? 🙂 Ste se kdaj vprašali kakšno vrednost lahko potem prinesejo podjetju, če jim delo s poslovno rešitvijo omogočimo v načinu igre?

Če vas zanima kako z igro popestriti uporabo Microsoft Dynamics CRM rešitve, pa nas kar kontaktirajte. Za pokušino pa spodnji sliki…

Dodatek za Microsoft Dynamics CRM gamification so razvili v podjetju Wave-Access.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s